Wat lezers van ‘Het geheim’ vinden?Eva

Lieve Ingrid,
En je had gelijk: ik heb het boek op de terugrit van de week, meteen uitgelezen!
Met name het stuk dat je verteld over gedachten van de hoofdpersoon, dat vind ik
mooi gedaan, met het idee dat sommige dingen niet staan in de tekst maar wel zo
door vrijwel iedereen opgemerkt wordt, dus meer tussen de regels door.
Goed werk! Knap hoe je dit voor elkaar hebt gekregen. 


Jeannie Dorssers

Ik vond het fris, blij en de hoofdpersoon heel, heel lief in haar houding naar het echtpaar Bosma, heel geduldig. Je hebt een groot en zwaar onderwerp durven te beschrijven zonder het te zwaar te maken


Ellen Wiechmann

‘Het Geheim’ vertelt in beeldende taal en niet zonder humor het levensverhaal van Micha Bosma. Niet alleen gaat het over de verschrikkingen van WOII, het is ook een ontroerend verhaal over vriendschap, ouder worden en over onsterfelijke liefde. Mooi boek en een heel plezierige leeservaring!


Trees Neuhaus-van Leek

Vanaf het begin ben je als lezer geïnteresseerd in de relatie van de onzekere ik-figuur met het oudere echtpaar dat een hulp in de huishouding zoekt. Al spoedig blijkt dat het meer om de gezelligheid gaat dan om het schoonmaakwerk. Er ontstaat een hechte band tussen de drie personen, die bij de dood niet ophoudt.

De oudere dame heeft een geheim en daar komt de lezer langzaam maar zeker achter. In elk hoofdstuk val je midden in een nieuwe gebeurtenis en dat maakt het spannend. Bovendien is het beeldend en vlot geschreven.


Femmy Fijten

Hoi Ingrid,

Ik heb je boekje gelezen. Het is een intrigerend verhaal. Het is ook nog eens mooi geschreven.
Tot aan het einde toe heb ik het geboeid gelezen.
Het begin is ook nog eens goed te volgen, maar naar het einde toe, sloeg toch de verwarring, die ik meestal onderga bij jouw werk, toe.
Waarom was het meisje zo gehecht aan die oude mensen? Waarom is deel 1 wel als een roman en dan het volgende deel losse brieven geschreven? Schrijft iemand ook zulke brieven?
Helemaal in uitgewerkte dialogen?
Van de laatste bladzijde snapte ik geen bal. De aap kwam uit de mouw, maar welke aap? Het geheim… dat ze grond at? Waarom zou iemand dat doen?
Was het niet voldoende geheim dat Sarah om het leven was gekomen? Was het niet mooier geweest als ze de dood van Sarah geheim had gehouden voor Samuel?
Wat ik al eerder meldde is dat wij waarschijnlijk niet te combineren humeuren hebben, want het boek liet mij in verwarring achter. Zoals je meeste verhalen.
Voor mij is het naar het einde toe te ongestructureerd, maar ik geloof zomaar dat anderen dat juist mooi vinden en het als krachtig ervaren.

hartelijke groet,

Femmy Fijten


Boek recencies 'Het geheim'

Clusteruitgeverij

De 19-jarige Saskia komt als hulp in huishouding bij de Bosma’s terecht. Micha en Hein hebben hun leven met z’n tweeën ingericht nadat beiden al getrouwd zijn geweest.
Micha is wat aan het dementeren geraakt, blijft zaken vaak herhalen en Hein sukkelt er zo’n beetje achteraan. Dat wil zeggen: hij wil Micha geen strobreed in de weg liggen. Micha wil … lees de volledige recencie

Volg
  • Volg Het geheim

    Facebook