Het Geheim

Het Geheim

Ooit was er een echtpaar Bosma waar ik graag op visite kwam en een beetje kwam schoonmaken. Die mensen hebben zeker bijgedragen aan ‘Het Geheim,’ omdat bijzonder waren. Een grappig echtpaar. Micha werd altijd erg verwend door haar man, die haar met veel liefde overlaadde tot haar dood.

In het eerste deel van ‘Het Geheim’ staan verhalen over Saskia, de huishoudelijke hulp die het echtpaar komt bezoeken. In het tweede deel leest Saskia brieven die Micha Bosma aan haar Samuel heeft geschreven. Hij moest helaas in Dachau verblijven. Maar heeft ze die ook daadwerkelijk verstuurd?

Ik moet nog vaak aan de Bosma’s (fictieve naam) denken omdat ik veel van ze hield. Waarom dan? Vanwege hen grappige invallen en ook wel door hun gevit. Ik draag ze mee in mijn hart. Deze roman is een ode aan hen! Ik wens jullie veel leesplezier.

Amstelveen,

Ingrid Karsten

Waar is ‘Het Geheim’ te koop?

Deel dit met anderen!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Sink

Wijdbeens, is het eerste wat me opvalt. Ze zit wijdbeens en draagt een jurk met een kanten onderlaag. Op een tafeltje naast haar staat een vergulde asbak. Haar man zit in een gemakkelijke leunstoel. Ik schat hem wat ouder. Hij draagt een grijze broek, een crèmekleurig hemd, een bruin jasje en bretels. Voor de jaren tachtig ziet hij er best chic uit.
De woonkamer is vrij ruim. Wat ooit een open haard is geweest, vormt het pronkstuk van de kamer. Het marmeren blad erboven staat vol glazen beeldjes. Het groene tapijt ruikt wat muf, maar ik krijg niet de indruk dat ik me hier in arm gezelschap bevind. Of ik soms een kopje koffie wil? ‘Suiker en melk?’ ‘Heeft u ook zoetjes?’ antwoord ik voorzichtig.
’In de States is het allemaal instant,’ zegt meneer Bosma, ‘maar wij zetten toch liever zelf koffie, hè Micha?’
Mevrouw Bosma steekt een sigaretje op.
‘We hebben er tien jaar gewoond,’ glundert ze. ‘Kun je … lees het volledige verhaal

Boek recencies 'Het geheim'

Clusteruitgeverij

De 19-jarige Saskia komt als hulp in huishouding bij de Bosma’s terecht. Micha en Hein hebben hun leven met z’n tweeën ingericht nadat beiden al getrouwd zijn geweest.
Micha is wat aan het dementeren geraakt, blijft zaken vaak herhalen en Hein sukkelt er zo’n beetje achteraan. Dat wil zeggen: hij wil Micha geen strobreed in de weg liggen. Micha wil … lees de volledige recencie

Volg
  • Volg Het geheim

    Facebook