Zoute drop

Ik hou niet van seks! Niet in een romantische suite. in een limousine, op een goedkope tafel of gewoon in bed. Volgens de geloof schriften gaat het om de voortplanting. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. Iedereen praat over seks,  behalve ik. Is het niet grappig dat op deze hele aardbol een groot deel van de bevolking  het met elkaar doet?  En dat je óók nog eens wordt verleid door pin-up girls met ontblote borsten op een tv scherm of gewoon in een of ander blad? Seks geeft de mens niet alleen genot maar ook hoop. Ik kan niet zo goed zeggen welke hoop dat is maar ik denk een gevoel van bestaan. Zonder seks voelt de mens zich incompleet. Zoiets. Ik zou het eigenlijk niet weten want ík vind het niets. Vriendinnen geloven me niet, geven me kaartjes van een of andere therapeute, het wil allemaal niet baten. Seks en ik liggen elkaar niet, ik zou niet weten hoe.

Toch waren er ook andere tijden.  Dan drukte ik mijn neus in een wang of buik en kwam al snel tot een conclusie. Sommigen roken naar zoute drop, anderen naar te zoete aftershave. De ergste  waren zij die elke vorm van geur ontbeerden, die kon ik nergens onder plaatsen. Ik gaf ze stiekem verschillende namen. Zo had je ‘Speedy Gonzales’, hoewel die natuurlijk voor de hand ligt en ‘Laurel en Hardey’, vanwege de komische afstemming van de zuchten die het spel met zich meebrengt.  Degene die ik de beste prijs toeschreef, heette ‘Talisien’, een Engelse dichter uit de Saksische  tijd, omdat hij van die prachtige woorden bedacht.

Zo waren mijn ervaringen toch prettig geworden en was iedereen uniek. Maar na mijn laatste verovering besloot ik eenvoudig een sabbatical te nemen en zo geschiedde. Toen die tijd voorbij was nam een vriend me mee naar een café  en begon het me al snel te duizelen. Mijn sabbatical leek voorbij en alles wat ik hierboven schreef totaal niet meer van toepassing. Maar ik werd totaal genegeerd en toen kreeg ik het advies van dezelfde vriend het eens in een andere café te proberen. Daar werd ik  direct aangesproken, en raakte bedwelmd door de combinatie van mos en ochtend dauw. Gelukkig bestond ik, nog steeds!

Ik hou niet van seks. En degene die zegt van wel, die wil ik best geloven. Maar waarom moet je in celibaat leven om te bewijzen dat je echt niet wilt, als er überhaupt iets valt te bewijzen?  Waar ik wel in geloof is liefde,omdat dit niet ophoudt bij een mens en ook in een staat van splitsing van lichaam en geest, hetgeen muziek bij mij kan veroorzaken. In dat geval  komen er heel  wat meer seksers bij, is de hele planeet één grote seksbol die bijna uit elkaar barst, een grote mierenhoop die continu in beweging is. In dat opzicht zal ik altijd van seks houden. Toen en nu nog steeds!

Deel dit met anderen!

Facebooktwitterlinkedin

8 reacties op “Zoute drop”

 1. Hans T schreef:

  Dit versta ik weer beter, beter dan “associaties” waar ook een reactie van mij zojuist geplaatst is.
  Als ik iets doe, wil nog niet zeggen dat ik ervan hou, of erom geef. Je doet om het te ervaren, te concluderen.
  Een mooie boodschap verhul je in dit verhaaltje! 🙂
  Gr. Hans T.

 2. rimelle schreef:

  Dank je wel voor je reactie, ben ik altijd erg blij mee Hans, een lieve groet

 3. Hans T schreef:

  🙂 Het is mooi als een verhaal je aanspreekt, ja! Een feit is dat dit niet altijd zo kàn zijn, helaas. Je schrijft sowieso met ‘gewicht in de schaal’, en dat is goed!

 4. rimelle schreef:

  Wel dat vind ik een groot compliment! Dank je wel!

 5. Rob Alberts schreef:

  Mos en ochtenddauw dat is waar ik naar verlang.
  Maar liever wacht ik nog even tot het voorjaar komt.

  Wellicht kom ik mijn LIEF! dan ook tegen?

  Mooi blog, met verwondering gelezen.

  Vriendelijke groet,

 6. Rob Alberts schreef:

  Beste Ingrid,

  door jouw nieuwjaarwens wandel ik weer door jouw verhalen.
  Je schrijft verrassend mooi!
  Komen er weer nieuwe verhalen in 2016.
  Ik hoop het wel.

  Ik wens jou veel schrijf plezier, maar bovenal geluk, gezondheid en liefde in 2016!

  Mijn blogverhuizing heb jij gemist?
  http://robalberts.punt.nl/content/2014/07/Blogverhuizing-naar-robalbertswordpresscom

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg
 • Volg Het geheim

  Facebook